Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Земята във Варна подгизна след дъждовете, свлачищата тръгнаха
Автор: Екип Varna24.bg 09:04 / 29.05.2012Коментари ()1135
© Impact Press Group
Проливните дъждове, които се изляха през последните дни, предизвикаха свличане на земни маси във Варна. Подгизналата от влагата земя тръгна надолу по ската малко преди Военноморска болница в посока "Виница". На бул. "Христо Смирненски" се изсипаха около 3 кубика пръст и кал, но районът бе своевременно обезопасен, а по-късно се възстанови и движението на автомобили по трасето. Изпратен бе екип на сметопочистващата фирма "Адиан" да почисти уличните платна на Околовръстното, съобщи Купен Пашов, началник-отдел "Дейности по защита на населението" в община Варна.

Според него шахтите са добре почистени, но обилните валежи създават затруднения в онези части на града, където канализацията е по-стара и няма достатъчен капацитет, за да поеме големите количества дъждовна вода. Типичен пример за това е районът на Зеленчуковата борса, който отново се превърна в езеро. Граждани сигнализираха, че вода е заляла и дясното платно на ул. "Девня", до жп прелеза.

Чадърите остават задължителен атрибут и през следващите дни, въпреки че според синоптиците валежите ще намаляват. Вместо проливен дъжд обаче ни очакват краткотрайни превалявания с гръмотевици. Слънце и хубаво време ще има чак към края на седмицата.

Най-обилни за последните дни са били дъждовете в района на Преслав, където са отчетени 97 литра на 1 кв. м. В района на Варна са се изсипали 20 л на кв. м. По данни на хидролозите няма опасност от преливане на реките в Североизточна България.

Източник: в. Черно море



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zemyata-vuv-Varna-podgizna-sled-duzhdovete-svlachishtata-trugnaha-355114
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.