Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Във Варна ще дискутират за влиянието на цигарите върху бременната жена
Автор: Екип Varna24.bg 14:51 / 30.05.2012Коментари ()691
©
Световната здравна асамблея създава Световен ден без тютюнев дим през 1987 г., за да привлече внимание към тютюневата епидемия и леталните ефекти от нея. Употребата на тютюн е една от водещите предотвратими причини за смърт. Глобалната тютюнева епидемия убива почти 6 милиона души всяка година, от които повече от 600 000 са хората, изложени на вторичен тютюнев дим. Ако не предприемем нещо, то ще убие до 8 милиона души до 2030 г., от които повече от 80% ще живеят в страни с ниски и средни доходи.

Световната здравна организация (СЗО) избира "Вмешателството на тютюневата индустрия", като тема на Световния ден без тютюнев дим, който се провежда в четвъртък, 31 май 2012 год.

По повод на Световния ден, Дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето" при РЗИ - Варна организира съвместно с Ла Лече Лига (международна доброволческа организация за подкрепа на кърменето) дискусия на тема: "Цигареният дим около бременната, кърмещата жена и кърмачето". Пред участниците в дискусията ще бъде представен филма «Денят на Яна», третиращ проблемите на пасивното пушене. Ще бъдат попълнени и тестове за никотинова зависимост от бременни и кърмещи жени - пушачки.

В РЗИ Варна се намира консултативен кабинет за отказване от тютюнопушенето. Пушачите могат да се възползват от предлаганите съвети на специалистите от Дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето". Записването за консултация става на телефон: 052/ 665-306.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varna-shte-diskutirat-za-vliyanieto-na-cigarite-vurhu-bremennata-zhena-355552
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.