Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тролейбусни шофьори във Варна са на път да останат без работа
Автор: Екип Varna24.bg 16:36 / 14.06.2012Коментари ()4403
© Impact Press Group
Тролейбусни шофьори са на път да останат без работа заради недоглеждането в Закона за движение по пътищата, което принуждава водачите да сменят категорията си от Ттб на D. Проблемът засяга общо 9 души във Варна, половината от които са жени. Това съобщи Веселин Михайлов, прокурист на "Градски транспорт" - общинското дружество, което поддържа тролейбусните превози в морската столица.

Още щом тръгнаха дебатите по законовите промени, предупредих служителите, които ще се окажат потърпевши. 20 от водачите на тролейбуси бяха изпратени на курсове за категория D за сметка на фирмата. Тяхното обучение приключи преди около месец, за което "Градски транспорт" плати 9000 лв. За останалите 9 души, които нямат категория D, практически не можем да направим нищо. Причината е, че те не разполагат и с категория С. По закон само водачи, които имат поне 2 години стаж при категория С, могат да преминат курс за D, обясни Веселин Михайлов. За съжаление в резултат от новия регламент ще се лишим от водачи с по 20 години опит зад волана на тролеите. Те са придобили своята правоспособност в техникума по автотранспорт, който са завършили, уточни прокуристът на общинския превозвач. Очаква се законът да влезе в сила от 1 януари догодина, така че отсега съм предупредил шофьорите, които ще бъдат засегнати от промяната, да си търсят работа, преди да е дошла зимата. Няма как да ги оставя във фирмата - ако продължат да шофират тролеи, ме грозят солени санкции за работа с неправоспособни водачи, изтъкна още Веселин Михайлов.

Междувременно стана ясно, че от Съюза на транспортните синдикати и Асоциацията на предприятията от градския електротранспорт в България са инициирали предложения за изменения в спорния закон. От парламентарната Kомисия по транспорт са поели ангажимент да отстранят допуснатите грешки преди второто четене на промените.

Източник: в. Черно море




Още по темата: общо новини по темата: 521
15.05.2024 »
22.04.2024 »
18.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Troleibusni-shofyori-vuv-Varna-sa-na-put-da-ostanat-bez-rabota-359372
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.