Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вижте предложенията за бъдещето на Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 13:06 / 22.07.2012Коментари ()2044
©
Апетитите за застрояване на Морската градина не са новина. Новина е всяко разумно предложение за решаване на проблемите на Морската градина по начин, който ще защити интересите на възможно най-много хора. Точно такива предложения ще бъдат искания на протеста в понеделник пред община Варна от 18:30ч.

Нашето първо предложение е да се очертаят такива граници на Морската градина, при които в най-голяма степен да бъде защитен трайно общественият интерес. Ние предлагаме Морската градина да е една компактна територия - от булеварда до морето и от вълнолома до Почивка. 

Смятаме, че именно тази територия повечето варненци асоциират с понятието Морска градина. След нея има силно застроена зона, която трудно може да се преобразува или да се нарече парк.

Второто ни предложение е за забрана на достъпа на МПС в Морската градина с едно изключение - да има безплатен автомобилен достъп до плажа по крайбрежната алея в отсечката от Почивка до Втора буна. По този въпрос искаме местен референдум - дали и до къде точно да е достъпът.

Третото ни предложение е на сайта на общината да се покажат всички проекти и разрешителни за строеж в Морската градина, одобрени след 1990 г., за да може обществеността да прецени дали те са законни.

Реакции на институциите 

В отговор на откритото ни писмо до институциите Министерският съвет ни уведоми, че се назначават 4 нови проверки по казуса с крайбрежната алея. Две от тях трябва да се извършат от областния управител и от кмета на Варна. Ние очакваме те да ни потърсят за да им съдействаме с наличните документи и аргументи.

Например разполагаме със скандалното доказателство, че едно от разрешенията за строеж, въз основа на което се работи по ската, въобще не е издавано. Става въпрос за участъка между Делфинариума и Трета буна.

В крайна сметка, смятаме че след присъединяването на крайбрежната зона към парка ще можем да имаме Морската градина в нейната цялост, за да бъдат защитени трайно нейните граници, облик и статут на паметник на културата. В тази посока са настоящите ни предложения и искания и смятаме да ги отстояваме, докато ги постигнем, въпреки репресиите, които се упражняват срещу нас в момента.



Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Vizhte-predlozheniyata-za-budeshteto-na-Morskata-gradina-368188
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.