Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лиляна Павлова: Приоритизираме довършването на участък от АМ "Хемус"
Автор: Екип Varna24.bg 11:24 / 24.08.2012Коментари ()2794
© Bulfoto
В началото на септември започва строителството на пътен участък от Бургас към Слънчев бряг, където четирилентовото движение свършва в еднолентово. Това е съобщила министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред министрите на правителственото заседание в сряда.

Правителството прие Постановление за изменение и допълнение на Постановление №86 на Министерския съвет от 2012 г. за предоставяне на допълнителни бюджетни кредити по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2012 г.

"Приоритизираме довършването на магистрала "Хемус" в участъка Шумен - Белокопитово и Белокопитово - Каспичан, за да може по-голямата част от строителството на тази магистрала да се приоритизира за тази година и следващата година вече с пътен възел на Белокопитово - Каспичан и на пътя, който е за Русе и Силистра да може да бъде довършен този участък от магистралата. Паралелно с това разбира се с европейски средства довършваме и осемте километра, които са връзката на магистралата със Софийския околовръстен път. С това ще имаме новоизградени участъци на магистрала "Хемус" над 17 км. Също така, с това постановление, с допълнителните средства ще можем да довършим и пътищата по южното ни Черноморие ще бъдат изцяло рехабилитирани. Участък от Царево-Резово, в момента само от Ахтопол, всъщност до Синеморец, е рехабилитиран пътят, а с допълнителните средства ще довършим изцяло участъка Царево-Резово, ще започнем строителството на участък от четирилентовото шосе, което е от Бургас към Слънчев бряг, от участък Поморие - Сарафово, което е също много важно, тъй като там четирилентовото свършва в еднолентово движение", обяснява Павлова.

Предвижда се довършване на започнатата рехабилитация на пътни участъци в Елхово, Тополовградски регион и други участъци, които изцяло се финансират.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 255
12.05.2024 »
30.03.2024 »
17.02.2024 »
23.01.2024 »
02.12.2023 »
24.11.2023 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Lilyana-Pavlova-Prioritizirame-dovurshvaneto-na-uchastuk-ot-AM-Hemus-375680
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.