Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Опасни тирове по пътя за Гърция
Автор: Екип Varna24.bg 13:21 / 21.10.2012Коментари ()1115
© Bulfoto
Масово се претоварват тировете, които возят дърва за Гърция. Това установи проверка на инспектори, разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Служителите на ИА "Автомобилна администрация" проведоха акция на двете ГКПП-та с южната ни съседка - "Илинден" и "Кулата", съобщиха от министерството. Само за два дни инспекторите са проверили 250 товарни автомобили и са съставили 45 акта. 28 превозни средства са били претоварени, като най-голямото констатирано нарушение е от 6,7 тона повече товар над допустимото. 10 от камионите са били с износени гуми. При 3 е имало неизправности в спирачната уредба, за което товарните автомобили са спрени от движение до отстраняване на неизправностите.

Трима водачи са нарушили правилата за времето за управление и почивка. При един от превозите е констатирано, че няма лиценз, за което камионът е спрян от движение за 6 месеца. Съставените актове са на стойност над 50 000 лева. Акцията се проведе съвместно с икономическа полиция.

Източник: в. "Стандарт"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Opasni-tirove-po-putya-za-Gurciya-388974
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.