Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съветници искат отмяна на новите данъци във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:46 / 22.01.2013Коментари ()1103
©
Предложение за отмяна на решението на Общинския съвет, с което се правят корекции в районирането, внесоха днес официално общинските съветници от групата на БСП. Документът, адресиран до председателя на ОбС Николай Апостолов е с входящ номер OС 13000079ВН/22.01.2013 г.

"По повод, приетите корекции към втора зона да се причислят Евксиноград и "Долна Трака" и към четвърта зона - "Прибой", кв. Аспарухово и кв. Галата, считаме че в решението е скрито повишаване на местните данъци и такси в райони, в които няма изградена адекватна надземна и подземна инфраструктура", са част от аргументите на червената група в местния парламент.

Като мотиви те изтъкват още, че много често в тези райони хората сами изграждат канализация, трафопостове и плащат собствените средства за кабелите за електрозахранване.

"Направената корекция вдига данъците на варненци живеещи в тези райони, които така или иначе със собствени средства са финансирали голяма част от инфраструктурата, което е задължение на Община Варна", пише в предложението.

"Не искам да коментирам многократните изказвания, направени от представители на мнозинството в Общинския съвет, че данъците и таксите на Община Варна няма да бъдат повишавани през настоящата година. На практика това е поредно предложение, с което се утежнява личния бюджет на варненци. Затова настояваме за отмяна на горепосоченото решение и искаме предложението ни да се разгледа в предстоящата сесия на ОбС - Варна", завършва писмото на БСП, подписано от лидера на градската организация на партията Борислав Гуцанов.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Suvetnici-iskat-otmyana-na-novite-danuci-vuv-Varna-410385
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.