Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Менда Стоянова: Бездействието на БСП и ДПС показва, че актуализацията е ненужна
Автор: Екип Varna24.bg 10:58 / 10.08.2013Коментари ()803
© Varna24.bg
"По време на управлението на ГЕРБ категорично твърдя, че нямаше забавяне по отношение на ДДС", каза депутатът от ГЕРБ.

"Председателят на НС Михаил Миков е в правото си да остави датата 30 август за извънредно заседание на НС, защото текстовете от правилника са неточни и може да бъде подложен на различни тълкувания, но за мен това е недопустимо. Конституцията дава право на една пета от народните представители да свикат извънредно заседание", каза в ефира на Bulgaria On Air депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

По думите й е нормално е да разпитва шефовете на парламентарните групи за точна дата на заседанието. "Всеки един от тях трябва да осигури всичките си хора, за да бъде отхвърлено ветото на президента Росен Плевнелиев и приета актуализацията", допълни тя.

"За мен е изключително изненадващо, че само няколко дни след канонадата на всички държавни и парламентарни органи, които огласиха, че налагането на ветото би попречило на социалните помощи и разплащанията с бизнеса, те не побързаха да свикат НС, за да бъде отхвърлено ветото със необходимите 121 депутата. Това е доказателство, че актуализацията на бюджета не е толкова необходима в този момент", коментира Стоянова.

По темата за възстановеното ДДС Стоянова каза, че е необходимо управляващите да кажат колко от ДДС не е изплатено, а не да обявяват колко е изплатено, защото то варира в зависимост от това колко е декларирано.
"По време на управлението на ГЕРБ категорично твърдя, че нямаше забавяне по отношение на ДДС", каза тя.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Menda-Stoyanova-Bezdeistvieto-na-BSP-i-DPS-pokazva-che-aktualizaciyata-e-nenuzhna-447948
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.