Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненци благодарят на лекарите, върнали Стефчо към живота
Автор: Екип Varna24.bg 12:44 / 30.08.2013Коментари ()5700
© Varna24.bg
Десетки благодарности отправиха варненци към лекарите, спасили живота на малкия Стефан, който падна от ескалатор в Гранд мол - Варна. Вижте имената на всички медици, които извършиха малкото чудо и върнаха детето към живот.

След като момченцето постъпва в болницата с височинна травма, в съзнание, но в увредено общо състояние, то е поето от екипа на на шокова зала към МБАЛ "Света Анна". След извършените първи диагностични и ранни реанимационни мерки е въведено по спешност в оперативно отделение. Премахната е слезката и е зашит разкъсания участък от тънките черва. Интервенцията е направена от детските хирурзи - д-р Румен Христов и д-р Кирил Лозанов.

Състоянието на Стефан обаче продължава да е тежко, след което момчето е настанено в реанимацията на болницата. Появяват се съмнения за тежка травма на главата, белия дроб и сърцето. Застрашаващи живота са и множеството фрактури на крайниците, в това число на таза, бедро, предмишница и лакетна става. Оперативното лечение на счупванията се поема от екипа травматолози - доц. Димитър Райков и д-р Биляна Божанина, които успяват максимално бързо да стабилизират фрактурите и така да намалят риска от мастни и тромбоемболии, както и да елиминират шокогенния ефект.

Консултант неврохирург е д-р Димитър Харитонов, който следи опасностите от травмата на главата, а детския кардиолог д-р Петър Шивачев наблюдава сърдечните функции и последствията от травмите.

Съществен принос за елиминиране на опасността за живота на Стефан има целият екип реаниматори към отделението за интензивно лечение и реанимация към болницата. Заслугата Стефан да дойде в съзнание за рождения си ден е на завеждащия отделение д-р Корнелия Няголова, д-р Георги Попов, д-р Здравко Димитров, д-р Данаил Димитров Д-р Надя Ганчева, Д-р Теодора Попова, Д-р Ирена Хаджийска, Д-р Радосвета Бабева, както и всички дежурни сестри и санитари.

Малкият Стефан, който скоро ще бъде изведен от реанимацията на МБАЛ "Св. Анна" и ще бъде настанен в отделна стая, където майка му - Искра Маринова ще може също да остава, за да се грижи за него.

Припомняме, че трагедията, при която малкото момче падна от ескалатор в Гранд мол - Варна, след напускане на детския кът се разигра преди десетина дни. Родителите оставят момчето на грижите на аниматори, хлапето успява да излезе в общото помещение на търговския център и да стигне до фаталния ескалатор. После Стефчо полита от 10-метрова височина. След няколкодневен престой в медикаментозна кома, малкият герой успя да дойде в съзнание за рождения си ден. Часове преди празника, момченцето отвори очи, каза, че си помни името и поиска за подарък самолет.

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 23
13.09.2013 »
11.09.2013 »
10.09.2013 »
05.09.2013 »
02.09.2013 »
29.08.2013 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenci-blagodaryat-na-lekarite-vurnali-Stefcho-kum-zhivota-451246
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.