Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изп. директор на "Транстриумф" дарява 51% от акциите на Общината
Автор: Екип Varna24.bg 08:45 / 07.11.2013Коментари ()4453
© Varna24.bg
Вчера, изпълнителният директор на "Транстриумф" депозира официално предложение до кмета и до председателя на Общински съвет за даряване на 51% от акциите на "Транстриумф Холдинг" АД на община Варна.

Безвъзмездното прехвърляне на мажоритарния пакет акции в собственост на Община Варна изпълнителният директор предприема, за да бъдат гарантирани работните места и прехраната на семействата на 700-те работници и служители в "Транстриумф Холдинг" АД.

Вижте официалния текст на предложението:

Уважаеми господа,

Последните дни бяха белязани от високо напрежение, което повече от година всекидневно владее хората, заети в осигуряването на обществените превози в града. Работниците и служителите на "Транстриумф Холдинг" за първи път демонстрираха публично страховете си да останат без работа и доходи. До момента над 14 хиляди варненци дадоха положителна оценка на тяхната работа. Това е така, защото зад табелата "Транстриумф Холдинг" освен 23 години история и милиони левове инвестиции, стоят 700 варненци и техните семейства, прекрасни специалисти и професионалисти. Те са интелигентни хора, които не заслужават да бъдат подвеждани и имат право да знаят истината, да работят и да се грижат както за своите семейства така и за удобството и сигурността на гражданите на града ни.

С цел да се избегне по-нататъшно нагнетяване на напрежение, което може да доведе до нежелани последици както за работещите в "Транстриумф Холдинг", така и за гражданите на Варна и като човек, работил повече от 20 години за просперитета на града ни, след много размисли взех своето отговорно решение и предлагам на Община Варна да придобие безвъзмездно 51% от собствеността на "Транстриумф Холдинг" АД.

Даряването на мажоритарния пакет акции от дружеството, което обезпечава 53% от линиите в общинската транспортна схема на Варна, да бъде гарант за работещите 700 души да запазят работните си места и прехраната на семействата им, а Община Варна да премахне зависимостта си от единствен превозвач, било то и общински, който е в перманентно нестабилно финансово състояние. Така Община Варна ще запази конкурентната среда в бранша.

Разчитам Община Варна да приеме дарението на акциите /процес, който спокойно може да приключи до 31.12.2013 г./ и заедно да се превърнем в гарант за работните места на хората от "Транстриумф Холдинг" АД, за социалния мир в града и за качественото изпълнение на обществените превози във Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 15
18.11.2013 »
07.11.2013 »
06.11.2013 »
04.11.2013 »
01.11.2013 »
31.10.2013 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Izp-direktor-na-Transtriumf-daryava-51-ot-akciite-na-Obshtinata-462882
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.