Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Областният управител: Общината превишава правата си!
Автор: Екип Varna24.bg 11:05 / 22.02.2014Коментари ()1888
© Народно дело
Община Варна превишава правата си по случая с движението на автомобили в местност Салтанат. Това каза областният управител Иван Великов. Той припомни казуса за въведената забрана за движение на автомобили в района на местността.

"Община Варна опита за обяви местност Салтанат, до която е нормално да имат достъп всички граждани, включително и с МПС, за част от Приморски парк и част от Морската градина. Там са поставени незаконосъобразно и табели, на които пише "Приморски парк". Бе издадена заповед, която забраняваше достъпа на МПС на тази територия. Нейното изпълнение е спряно от Върховния административен съд с определение, което е окончателно. Посочено е, че не могат да се ограничават конституционните права на гражданите и те имат право на достъп до тази местност, включително и с автомобили", каза още Иван Великов

Той допълни, че въпреки постановлението на съда, община Варна продължава да налагат глоби на влизащите с автомобили в тази територия. 

"Смятам, че в тази посока всички наказателни постановления, които се налагат на основание на Наредбата за обществения ред, са незаконосъобразни и община Варна превишава правата си в тази посока. Смятам, че всички тези наказателни постановления ще бъдат отменени от съда", посочи Великов. 

Според него в конкретния случай би трябвало да се намеси и прокуратурата, защото превишаването на права и причиняването на вреди на гражданите е престъпление.

Относно намирането на компромисен вариант Иван Великов коментира, че е необходимо да се водят разговори и една голяма част от варненци да се обединят около дадено решение. 

"Компромисът би означавал или спазване на законите, или промяна на тези закони", допълни областният управител Иван Великов.


Източник: радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Oblastniyat-upravitel-Obshtinata-previshava-pravata-si-480274
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.