Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Зам.-министър: Нещата в сектор "Земеделие" започват да се променят
Автор: Екип Varna24.bg 12:17 / 02.04.2014Коментари ()580
© Varna24.bg
Заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов ще участва в информационен семинар със земеделски производители и животновъди в Бургас. Целта на срещите, които се провеждат в цялата страна, е да се запознаят земеделци и животновъди с новия програмен период и общата селскостопанска политика.

Нещата в сектор "Земеделие" започват да се променят, категоричен бе зам.-министърът. По неговите думи, след първия програмен период техниката вече е друга, стопанските дворове са оборудвани по друг начин.

"Така, че по някакъв начин се чувства нашето присъединяване към ЕС, а то се чувства най-много в областта на земеделието", заяви той като посочи, че половината бюджет на съюза е от частта "Земеделие".

"В България е по същия начин. Всички европейски средства по оперативните програми, ако са 15 млрд. евро за следващия програмен период, половината 7.5 млрд. са в частта "Земеделие". Така че земеделието заема много важно място в европейската политика и тази нова обща селскостопанска политика", категоричен бе Абазов.

По неговите думи, в Европа дълго са продължили дебатите по новата обща селскостопанска политика.

"След този дебат се очертаха новите политики в частта "Земеделие", в която рамка сме ние и в нея имаме възможност да си избираме наши национални решения, това, което ние сметнем, че е най-необходимо и полезно за нашето земеделие", посочи той.

Източник: Радио "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zam-ministur-Neshtata-v-sektor-Zemedelie-zapochvat-da-se-promenyat-487032
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.