Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Агнешкото по магазините във Варна е предимно родно производство
Автор: Екип Varna24.bg 11:15 / 19.04.2014Коментари ()1088
© Varna24.bg
Агнешкото месо в търговската мрежа във Варна е предимно родно производство. Това съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна. Във връзка с Великденските празници контролът е засилен, инспекторите следят още за качеството на яйцата, боите за тях и козунаците. Потребителите могат да се ориентират за произхода на агнешкото месо по идентификационната маркировка. При агнешкото месо върху плешката и бутовете се поставят елипсовидни печати. В горната им част е изписано BG, което означава, че произходът е български. На печата има и номер от 01 до 28, показващ региона, където е заклано животното. За регион Варна, където има общо 4 кланици, номерът е 03.

Купуването на месо директно от частни производители е нож с две остриета, тъй като то не винаги е чисто и екологично, предупреждават от Агенцията по безопасност на храните.

Дежурни екипи от дирекцията във Варна ще проверяват за нерегламентирани продажби на козунаци, яйца и месо в празничните дни, сигнали от гражданите ще се приемат предимно на горещия телефон 0700 122 99.

Източник: агенция "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 54
30.04.2014 »
22.04.2014 »
22.04.2014 »
21.04.2014 »
21.04.2014 »
21.04.2014 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Agneshkoto-po-magazinite-vuv-Varna-e-predimno-rodno-proizvodstvo-489968
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.