Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Създават пешеходна зона между малките и големите Римски терми?
Автор: Екип Varna24.bg 09:48 / 10.06.2014Коментари ()1386
© Impact Press Group
Продължава социализацията на малките Римски терми във Варна. Това заяви проф. Валентин Плетньов, уредник на Регионалния исторически музей във Варна. По думите му, в момента тече реставрацията на обекта с полагане на пътеките и алеите. Той допълни, че започва изграждането на алеята и за пешеходците, като успоредно с това приключва работата по поставяне на тентата, която ще бъде за сцената, която се изгражда на обекта.

"Започнахме и работата върху създаването на сцена, която ще бъде пригодена за състави и групите, които ще свирят евентуално в малките Римски терми", каза още проф. Плетньов. Той допълни, че след като се привърши с това, има и етап за поставяне на информационните центрове и заведението. Според него до края на месец юни трябва да се приключи с всичко това, включително и с поставянето на ограда в района. Уредникът на Археологическия музей в града подчерта, че е възможно заради валежите от дъжд да има и малко забавяне, но изрази надежда, че метеорологичните условия ще се нормализират и всичко ще върви по план.

"Освен това, забравих да спомена, че има идея за създаването и на пешеходна зона между малките Римски терми и големите Римски терми. Сега в момента очакваме разрешение за строителството на новият информационен център в големите терми", каза още проф. Валентин Плетньов.

Той допълни, че за това е необходимо първо да се мине през Министерството на културата, където да бъде утвърден проекта. "Ако успеем да приключим с проекта за изграждане на пешеходен маршрут по ул. "8 ноември" се надявам до средата на юли да сме готови с всичко", каза в заключение специалистът.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 23
10.07.2014 »
10.04.2014 »
09.04.2014 »
25.01.2013 »
14.09.2012 »
29.08.2012 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Suzdavat-peshehodna-zona-mezhdu-malkite-i-golemite-Rimski-termi-498396
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.