Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Спират колите по Крайбрежната алея и след 22 ч.
Автор: Екип Varna24.bg 14:21 / 16.06.2014Коментари ()2839
©
Снимка Архив
Движението на автомобили по крайбрежната алея в частта от бариерата до басейна ще бъде спряно и след 22 часа. Това съобщи за "Черно море" директорът на варненската полиция главен инспектор Николай Калчев.

В момента движението е забранено само през деня до 22 часа вечерта. Тогава бариерата се вдига и по алеята настава пълен ад. В тази част са предимно дискотеки и нощни заведения, които работят до зори. Тълпи млади хора циркулират цяла вечер между заведенията и им се налага да лавират между постоянно минаващите по тясната алея автомобили. Черни джипове и скъпи коли пък спират на най-невероятни места, често около контейнерите за боклук, което е абсурдна гледка. В полицията има подадени множество сигнали за ситуацията, затова директорът заяви, че е запознат с проблема и вече има решение.

"Зная за проблема с бариерите и ще обърнем внимание. Казал съм на началника на Охранителна полиция да не се допуска това, въпрос на време е да се издаде нова заповед. Ще се спре движението на коли денонощно. Там трябва да си остане пешеходна зона. Изобщо в парка имат право да се движат само специализирани автомобили", обясни главен инспектор Калчев.

Общинските служители са имали специална среща със собствениците на заведения по цялата крайбрежна алея във връзка с множеството сигнали за прекалено високи децибели през активния сезон. Той е обяснил, че е наясно, че морската столица през лятото е изключително курортен град и много варненци разчитат на сезона, за да стъпят финансово на краката си, но все пак спокойствието на хората, които живеят в района и не могат да спят до ранни зори, също е важно. Затова той се надява на взаимни компромиси и адекватно отношение.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Spirat-kolite-po-Kraibrezhnata-aleya-i-sled-22-ch-499264
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.