Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Зам.-кмет: Не се наблюдава повишена заболеваемост в района на "Аспарухово"
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 01.07.2014Коментари ()1883
© Impact Press Group
Не се наблюдава повишена заболеваемост в района на варненския квартал "Апспарухово". Това съобщи зам.-кметът на община Варна д-р Лидия Маринова. Пробите, които са взети досега, са отрицателни за салмонела и дизентерия. Взети са и нови проби, от които се очакват резултати.

Д-р Лидия Маринова допълни, че Регионалната здравна инспекция се е произнесла и за морската вода за къпане.

"Това са слухове, които не са много добронамерени спрямо хората, те са достатъчно стресирани. Няма опасност от епидемии", каза още д-р Лидия Маринова и допълни, че това, което има като вирус, го има и в целия град. На място има мобилни здравни кабинети.

Д-р Маринова допълни, че продължава настаняването на хора, евакуирани от опасните за живеене сгради в района. В общинските бази има около 130 свободни места. На хората, които искат да излязат на квартира, общината предоставя средства в размер на 500 лева, за да могат семействата да се настанят веднага. Наемът ще се праща от администрацията и в следващите три месеца срещу предоставяне на документ. Другата опция е евакуираните да се настанят при роднини и приятели. По-голяма част от хората предпочитат наем и настаняване при близки и познати, допълни д-р Маринова.

Подготвят се в момента фургоните за по-трайно настаняване, работи се по инфраструктурата на площадката. Продължава раздаването на хранителни продукти, на всички пострадали домакинства са раздадени и препарати за дезинфекция. Улиците, почистени от кал и наноси, също се мият с препарати за дезинфекция. На място в района има два мобилни екипа със здравни работници, един екип е разположен и в кметството, които помагат на пострадалите и ги насочват при необходимост към спешен кабинет или болнично заведение.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 444
20.06.2021 »
19.06.2020 »
13.08.2019 »
19.06.2019 »
12.04.2019 »
29.08.2018 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Zam-kmet-Ne-se-nablyudava-povishena-zabolevaemost-v-raiona-na-Asparuhovo-501775
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.