Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължава благотворителната кампания за събиране на детски книжки
Автор: Екип Varna24.bg 13:52 / 13.07.2014Коментари ()437
© Varna24.bg
Днес до 18.00 часа до летния театър в Морската градина във Варна на специално брандиран кът продължава благотворителна кампания за събиране на детски книжки за болница "Св. Марина"-Варна. Това съобщиха от пресцентъра на здравното заведение. Акцията е под надслов "Приказни усмивки - Дари книжка! Зарадвай болно дете!" и е част от дейностите в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата в страната с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки - "Приказки без край". 

Националната инициатива "Приказка без край" се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите. 

Повече информация за Националната инициатива "Приказки без край", отражението на аниматорската програма върху болните деца и резултатите от дарителската акция ще бъде представена на 18 юли 2014 г., петък, в двора на болница "Св. Марина". 

От 11 до 13 часа, на специално детско празненство, с много игри и забавления в компанията на актьорите Димитър Рачков и Бате Енчо, ще се състои кулминацията на благотворителната инициатива "Приказни усмивки - Дари книжка! Зарадвай болно дете!". По време на празника всеки желаещ ще има възможността и лично да връчи своята книжка за децата в лечебното заведение.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Produlzhava-blagotvoritelnata-kampaniya-za-subirane-na-detski-knizhki-503783
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.