Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
11 кандидатури за Почетен гражданин на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:02 / 17.07.2014Коментари ()1149
©
Общо 11 кандидатури за званието Почетен гражданин на Варна бяха разгледани днес в зала "Пленарна". По време на публичното обсъждане беше дискутирано и издигането на Григор Димитров - най-добрият български тенисист в днешно време. Предложението идва от тенис клуб "Черно море - Елит", като основни мотиви се изтъкват последните отличия на Димитров и блестящото му представяне на полуфинала на турнира "Уимбълдън", което го постави в топ 10 на най-добрите тенисисти в света. Ракета номер едно на България е картотекиран играч именно в черноморския тенис клуб.

Освен него, за почетни граждани на Варна са предложени маестро Емил Димитров - един от основателите на Международния балетен конкурс, футболистът Божил Колев, часовникарят Боян Николов, скулпторът Георги Георгиев, журналистът Георги Смиленов, акордеонистът Димитър Стойков, скулпторът Кирил Шиваров /посмъртно/, шахматистът Левон Минасян, треньорът по волейбол Ставри Христов и народната певица Соня Кънчева /посмъртно/.

По време на представянето на предложенията възникна идеята в статута за удостояване с почетното звание да се заложи срок за хората, които се награждават посмъртно, за да не се стигне до номиниране на личности от дълбокото минало.



https://www.varna24.bg/novini/varna/11-kandidaturi-za-Pocheten-grazhdanin-na-Varna-504367
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.