Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вирус с разстройство върлува в страната, поваля по 600 души седмично
Автор: Екип Varna24.bg 09:28 / 09.09.2014Коментари ()1174
© Varna24.bg
Вирус с разстройство върлува в страната и поваля по 600 души седмично, но толкова са само официално регистрираните случаи. Реалният им брой е много по-голям, тъй като доста заболели се самолекуват, заяви пред "Труд" д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Ентеровирусът държи по 2 дни и при него няма повишение на температура. "Ако разстройството не е тежко, не е необходимо да се приемат медикаменти срещу него, тъй като в случая диарията е физиологична реакция на организма. По този начин той изхвърля вируса", обясни д-р Кунчев.

За да се успокои лигавицата на стомаха и червата, в злополучните 2-3 дни понякога е достатъчно да се приемат само течности.

От храните трябва да се приемат тези, които не дразнят - например печени ябълки, моркови или филийка, но без масло, а с малко сирене. Най-много от повалените от вируса - 1/6, са регистрирани в Пловдивско, а всеки десети застигнат е от столицата, показват данни на Националния център по заразни и паразитни болести за миналата седмица.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Virus-s-razstroistvo-vurluva-v-stranata-povalya-po-600-dushi-sedmichno-513394
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.