Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха митничари във Варна за схема с конфискувани стоки
Автор: Екип Varna24.bg 13:33 / 01.10.2014Коментари ()1272
© Varna24.bg
Вчера, служители на отдел "Икономическа полиция", при специализирана полицейска операция, е задържан мъж, на 35 г. от гр. Провадия, установен като извършител на престъпление против данъчната и осигурителната система на България.

В резултат на процесуално-следствени действия са събрани доказателства за фиктивни сделки за покупка и продажба на различни стоки на висока стойност, като предотвратената щета за бюджета е в значителни размери. По случая е образувано досъдебно производтсво под надзора на Окръжна прокуратура - Варна.

Разбита е схема за изнасяне и разпространение на конфискувани стоки от митнически склад в гр. Варна. Задържани са двама настоящи складови служители и един бивш служител на "Митници - Варна", установени като участници в нерегламентираната дейност.

При проведените процесуално - следсвени действия, в домовете на участниците, са открити множество и различни конфискувани стоки. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zadurzhaha-mitnichari-vuv-Varna-za-shema-s-konfiskuvani-stoki-517048
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.