Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът предлага по-високи санкции за преминаване на коли и паркиране в градинки и пешеходни зони
Автор: Екип Varna24.bg 14:28 / 07.10.2014Коментари ()5722
©
Да се повиши санкцията за преминаване и паркиране на автомобили в градинки и пешеходни зони. Това предлага кметът на Варна Иван Портних с предложение до Общинския съвет.

Предложението на Портних е за промяна в Наредбата за обществения ред, член 31, т. 4, която гласи: "Забранява се движението и паркирането на МПС в паркове, алеи, детски площадки, зелени площи и пешеходни зони". В момента предвидената глоба е в размер от 50 до 500 лева. Кметът предлага да стане от 200 до 800 лева, съобщава Дарик.

Повишаване на санкциите цели степента на обществена опасност да придобие адекватно административно наказание, което да отговаря на степента на обществена опасност, както и на разходваните средства от общинския бюджет за поддръжка и развитие на зелената система на община Варна. С промените се очаква значително да се подобри обществения ред, превенцията на противоправните прояви и по-голяма сигурност за гражданите, мотивира се кметът.

Целта е да бъде осъвременена нормативната уредба, предвид настъпилите в обществените условия промени. Промените не са свързани с разходвани на бюджетни средства, се посочва още в предложението, което предстои да бъде разгледано в комисиите "Правна" и "Обществен ред и сигурност".



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-predlaga-po-visoki-sankcii-za-preminavane-na-koli-i-parkirane-v-gradinki-i-peshehodni-zoni-518134
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.