Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Самолет на НАТО стана "мишена" на българските изтребители МиГ-29
Автор: Екип Varna24.bg 16:43 / 15.01.2015Коментари ()559
©
Екипажите на българските изтребители МиГ-29 тренираха за първи път със стратегически военнотранспортен самолет С-17 "Globemaster" вчера. Тренировката е част от подготовката по мисията за контрол и охрана на въздушното пространство (Air Policing).

Полетите са част от засилените контакти на Командването на ВВС с авиациите на партньорски държави от НАТО за съвместни тренировки по Air Policing. Идеята е прелитащи над наша територия военно-транспортни самолети на Алианса да влизат в ролята на цел. Така се постига реализъм в подготовката, разширяване на сътрудничеството с партньорите от НАТО и подобряване на координацията с ДП "Ръководство на въздушното движение".

Вчера военните ни пилоти действаха по непознат "нарушител", летящ на голяма височина и скорост в условията на интензивен въздушен трафик на гражданската авиация. Освен тренировка по Air Policing , екипажите отработиха и борба с потенциална цел тип "Ренегат" - граждански самолет, използван с терористични намерения.

Командир-инструктор на самолета-цел беше българският пилот капитан Николай Чапразов, помощник-директор по операциите на ескадрилата за стратегически въздушни превози в база на НАТО Папа, Унгария.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Samolet-na-NATO-stana-mishena-na-bulgarskite-iztrebiteli-MiG-29-535873
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.