Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученически терор във варненско училище, баща с гневно писмо
Автор: Екип Varna24.bg 15:53 / 25.02.2015Коментари ()6278
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Панайот Волов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Отворено писмо до Министерството на образованието изпрати Петър Рачев от Варна. Синът му Любомир е бил зверски пребит от друго дете от 5-и клас. Боят е станал в предверието на тоалетната на 16 февруари около 13,30 ч. Зъбът на Любомир е бил счупен на две, без да пада от устатата му. Наложило се да му бъде направена операция на устата. Ето какво разказа той и приложи снимки и документи:

"Казвам се Пламен Рачев, синът ми е ученик 5-и клас в Основно училище "Панайот Волов"- Варна. От около година ученик от същото училище тероризира всички, включително и учителите. Всички "опити" за социализиране на въпросния ученик остават без резултат. И така, докато това не се случи със сина ми, и то не по време на игра, а с юмрук в лицето в сградата на учебното заведение. Дали причината за тази пасивност не е сумата, която следва всеки ученик? Не можеше ли този социопат да бъде пренасочен към друга форма на обучение, или се чака да си "спретнем" една вендета? Има и други пребити съученици от въпросния, но родителите им са премълчали. Защо ли? Омръзнало ми е от безнаказаност и своеволия! Омръзнало ми е да слушам как правилата важат за всички, а ги изпълняват само някои!

Искам да предоставя на сина си добър живот, доколкото е възможно, и да изградя в него добра ценностна система. Никой родител не праща детето си на училище, за да бъде бито, включително и аз! Само преди месец синът ми намери портфейл с голяма сума пари и документи. Предпочетох лично да ги дам на собственика, защото не вярвам в институциите. Убедете ме, че не съм прав, или изходът е терминал 2", пише гневният баща.


Към отвореното писмо той прилага и медицинско удостоверение, епикриза на лекуващия лекар, кадри на сина си след инцидента и дори рентгенова снимка.

Източник: "Народно дело"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchenicheski-teror-vuv-varnensko-uchilishte-bashta-s-gnevno-pismo-543300
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.