Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Студенти създадоха виртуални фирми в ИУ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:00 / 04.03.2015Коментари ()1204
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Осем виртуални фирми бяха създадени в Икономически университет - Варна. Те бяха сформирани по иновативния метод на обучение, който бе въведен в най-старото висше икономическо училище в България.

За първи път у нас бизнес симулатора бе прокаран в магистърските програми "Комуникации и бизнес развитие" и "Пазари и технологични иновации". Иновативен бе подходът още от самото кандидатстване на магистрите, което стана чрез техни видеовизитки. Студентите се срещнаха и с висши мениджъри, от които натрупаха реален опит за работа. Новият за България метод на обучение бе въведен в най-старото у нас икономическо учебно заведение по проекта "Бизнес моделиране на учебните планове и програми в професионално направление 3.8 Икономика на Икономически университет-Варна". Той се реализира по Схема: BG051PO001-3.1.07 Актуализиране на учебните програми във висшето образование в съответствие с изискванията на пазара на труда, Договор: BG051PO001-3.1.07-0058. Продължителността му бе 20 месеца, а стойността му 272 920 лева, заяви, ръководителят на екипа доц. д-р Бистра Василева - зам.-декан на Факултет "Управление".

Устойчивостта на проекта е гарантирана, тъй като от този септември по иновативния метод ще се преподава по тези специалности, за неикономисти, в дистанционна форма, както и на руски и английски език в Икономически университет-Варна, обобщи доц. д-р Бистра Василева.

Крайният резултат ще бъде представен през месец май на Международния студентски конкурс за креативни проекти "Бранд Идея".



https://www.varna24.bg/novini/varna/Studenti-suzdadoha-virtualni-firmi-v-IU-Varna-544278
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.