Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученици от ПГТМД-Варна с нови проекти в еко и траш модата
Автор: Екип Varna24.bg 17:14 / 23.04.2015Коментари ()2399
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГТМД-гр.Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 24 април в Международен панаир - Пловдив, палата №14 ще се проведе националното състезание "Млади таланти в модата". Професионалните гимназии по мода ще представят своите най-нови творчески проекти в еко и траш модата. Найлонови торбички, електронни и други отпадъци са използвали учениците, за да се създадат своите модели .

Професионална гимназия по текстил и моден дизайн - Варна ще участва с два отбора. Всеки от тях е претворил по свой начин мотото на състезанието "Мода и природа" като е използвал естествените материи, декорации и изненадващи аксесоари. Състезателите ще акцентират върху идеята, че трябва да се научим да черпим вдъхновение от красотата на природата, а не само да я ограбваме.

"Зелени" идеи - това са идеите, които ни помагат да запазим и превърнем света около себе си в една идея по-чист. Рециклираните дрехи дават нов живот на гардероба ни. В съвременната мода похватът за създаването на нови дрехи от стари се нарича "висше рециклиране".

Събитието се провежда в рамките на седмата панорама на професионалното образование, организира от Министерството на образованието и науката.

По същото време и на същото място учениците, обучаващи се по професиите Козметик и Фризьор ще защитят проектите си за грим и фризура в състезанието "Най-добър млад фризьор и гримьор". Техните умения и креативност ще бъдат оценявани от едни от най-изявените български коафьори Тодор Тошев и Ивайло Душкин.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchenici-ot-PGTMD-Varna-s-novi-proekti-v-eko-i-trash-modata-553713
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.