Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Руски хакери пробили военната мрежа на Пентагона
Автор: Екип Varna24.bg 09:34 / 25.04.2015Коментари ()1258
©
Руски хакери са проникнали в компютърните мрежи на Пентагона. Това призна министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър. По думите му глобалните рискове от кибер атаки са нараснали неимоверно, но Съединените щати притежават капацитета и възможностите да ги посрещнат подобаващо.

Руски хакери са проникнали в некласифицирана компютърна мрежа на Пентагона по-рано през годината. Информацията изнесе министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър, като призна, че рисковете пред глобалната кибер сигурност са нараснали неимоверно, но страната е готова да им даде адекватен отговор.

"Изключително тревожно е, че хакерите са се сдобили с неоторизиран достъп до наша некласифицирана компютърна мрежа, но ние бързо установихме компрометирането и екип от специалисти издириха нарушителите за 24 часа. Пентагонът е анализирал мрежовата активност, свързвайки я с Русия, след което бързо изхвърлихме хакерите от мрежата по начин, който свежда до минимум шансовете им за връщане.", заяви Аштън Картър - министър на отбраната на САЩ.

Картър каза още, че правителствените експерти по кибер сигурност са готови да оказват помощ и на частния сектор за предотвратяване на хакерски атаки. Новата стратегия на Пентагона за кибер сигурност извежда като основни врагове на този фронт Русия и Китай, определяйки техните кибер стратегии и възможности като доста развити. Ръководителят на Пентагона акцентира на необходимостта армията да има по-тясно сътрудничество с IT компаниите от Силиконовата долина, особено след високопрофилните атаки срещу компании като "Сони Пикчърс".

През март групировка, наричаща се "Хакерска организация на "Ислямска държава", публикува в мрежата имената, снимките и адресите на десетки американски военни, призовавайки поддръжниците на ислямистите да ги нападат. Тези данни, както съобщиха самите хакери, са били откраднати от базата данни на Пентагона.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Ruski-hakeri-probili-voennata-mrezha-na-Pentagona-553986
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.