Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Шофьори масово не спазват ограничението на скоростта по Аспаруховия мост
Автор: Екип Varna24.bg 10:24 / 14.05.2015Коментари ()1512
© Impact Press Group
Масово шофьорите не спазват ограничението на скоростта по Аспаруховия мост във Варна. Въпреки, че все по-често по медиите показват катастрофи станали следствие на неспазване ограниченията на скоростта в населените места, то това не притеснява по никакъв начин водачите на автомобили, които се движат по Аспаруховия мост.

Ограничението на скоростта по моста е 50 км/ч, но реално то не се спазва. Проблемът обаче е, че шофьорите надвишават допустимата скорост не с 10-20 км в час, а много често могат да бъдат засечени да шофират с 90 - 100 км/ч. Най-много нарушители могат да бъдат установени през почивните дни или извън пиковите часове, когато мостът не е толкова натоварен откъм трафик. Ако все пак някой шофьор реши да управлява автомобила си спрямо ограниченията, той веднага става обект на критика от страна на другите водачи, изразяваща се в свирене и употреба на нецензурни думи.

Впечатление прави, че водачите често не спазват изискванията за изпреварване, като не пускат мигачи, не спазват дистанция и грубо изпреварват автобусите на градския транспорт. Подобни нарушение могат да бъдат засечени и по други големи булеварди във Варна.

В жилищните комплекси също често се превишава ограничението на скоростта, което е сериозна предпоставка освен за катастрофа между автомобили, но и за инцидент с пешеходци.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Shofyori-masovo-ne-spazvat-ogranichenieto-na-skorostta-po-Asparuhoviya-most-557866
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.