Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Специализираната прокуратура, ГДБОП и НАП пресякоха схема за ДДС измами
Автор: Екип Varna24.bg 12:01 / 15.05.2015Коментари ()714
©
Вчера в град Петрич, Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП и НАП, реализираха акция за пресичане на дейността на организирана престъпна група, ощетила държавния бюджет с около 1 000 000 лв. невнесен ДДС. Това съобщиха от Прокуратурата.

Престъпната група е действала на територията на страната, контролирайки търговски дружества, обслужвани от една и съща счетоводна къща. Изградена е стройна система от липсващи и буферни търговци, които са доставяли хранителни стоки на големи търговски вериги - "Метро", "Билла" и "Пени".

След дадено разрешение от Специализирания съд, на 14 май е извършено претърсване в счетоводната къща, обслужвала групата. Открити и иззети са множество печати, компютри, сървър и документация на липсващите и буферни търговци. Извършват се разпити на множество свидетели, назначена е техническа експертиза на иззетите компютърни конфигурации. Активните процесуални действия продължават. Разследването се провежда от прокурори от новосформираното спецзвено за данъчни престъпления в Специализираната прокуратура.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Specializiranata-prokuratura-GDBOP-i-NAP-presyakoha-shema-za-DDS-izmami-558137
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.