Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прожектират филм за работата на местната власт в ромските махали на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:08 / 10.06.2015Коментари ()1071
© Impact Press Group
Механизмите на вземане на решения, внасяне на предложения в Постоянните комисии, заседания на Общинския съвет и изпълнението им от кметската администрация, ролята на областния управител, изпълнението на държавната политика на местно и регионално ниво е темата на филм, който ще бъде прожектиран на открито в ромските махали във Варна.

Това е една част от дейностите на проекта "Създаване на устойчив механизъм за участие на младите хора в процеса на вземане на решения на местно и регионално ниво". Целта на прожекциите е ромите да се запознаят и да осъзнаят своите права и задължения, и да бъдат ангажирани в обществените процеси. Като цяло проектът е насочен към младите хора във Варна - на възраст от 15 до 29 години, съобщиха за Varna24.bg от Областния информационен център в града.

По проекта ще бъдат проведена информационна кампания за разясняване сред младите хора и техните организации, относно: структурите, механизмите за вземане на решения и правомощия на Общинския съвет и Областната администрация, връзката между местната и централната власт. Акцент в кампанията ще бъде информирането на ромската младежка общност . 


https://www.varna24.bg/novini/varna/Prozhektirat-film-za-rabotata-na-mestnata-vlast-v-romskite-mahali-na-Varna-562740
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.