Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стартира ремонтът на Военноморския клуб
Автор: Екип Varna24.bg 14:20 / 26.06.2015Коментари ()1654
© Varna24.bg
В началото на следващата седмица започва дългоочакваният ремонт на Военноморския клуб. Той стартира в резултат на доброто сътрудничество между Военноморските сили и община Варна. Това обяви във Варна началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, цитиран от Дарик.

Култовата за варненската общественост сграда ще придобие нов облик, след като в последните години емблематичното здание не бе в особено цветущ вид.

Военноморският клуб - преди и след премахване на рекламите

Военноморският клуб, наричан от мнозина със старото си название ДНФ (Дом Народен флот), е една от най-красивите сгради в морската столица. Открит е официално на 31 декември 1899 г. с провеждане на първия офицерски новогодишен бал. Дълги години сградата е била център на културния и светския живот на Варна, най-вече заради провежданите там балове.

След реконструкция и разширение в началото на 80-те години на миналия век Военноморският клуб се сдобива с нова част, свързана стилово със старата. Днес Клубът разполага с киносалон с 320 места, концертна зала със 120 места, заседателна зала, конферентна зала, лекционни зали, библиотека и хотел.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Startira-remontut-na-Voennomorskiya-klub-566149
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.