Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Властта пак ще може да крие любовници
Автор: Екип Varna24.bg 11:21 / 03.07.2015Коментари ()677
© Varna24.bg
Всички лица, заемащи висши държавни длъжности, ще трябва да декларират доходи и имущество, включително на брачните си партньори и на тези, с които са във фактическо съжителство. 

Те обаче могат да подадат декларация, че не желаят публично да бъдат оповестени както името на човека, с когото живеят, така и имотите му. Този текст в закона възбуди интереса на депутатите и парламента.

Според Радан Кънев уредбата на фактическо съжителство е много сложна. 

"Отказахме да го споменем в Семейния кодекс преди години. То съществува и го има в много закони. Важното е да се декларира и да има публичност на данните", каза лидерът на ДСБ. 

Така той даде заявка, че едва ли ще приеме предложението на Кунева да се крият хората, с които живеят управниците ни. 

От друга страна, Кънев признава, че фактическото съжителство не бива да става публично достояние, по принцип и двамата имат право да запазят тайната на връзката си. Според него тепърва юристите ще нищят казуса, но проблемът произтичал от празнота в семейния закон.

Лицата, заемащи висши държавни длъжности, няма да декларират имуществото и доходите на брачните си половинки при фактическа раздяла, както и в случаите, когато двамата съпрузи не живеят заедно и нямат общо домакинство. 

Досега имаше случаи на глобени депутати, защото не са обявили покупка на съпругата си, с която са разделени от години и не си говорят.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Vlastta-pak-shte-mozhe-da-krie-lyubovnici-567536
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.