Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отмяната на мобилните камери е една от причините за ръст в броя на жертвите на пътя
Автор: Екип Varna24.bg 10:40 / 06.07.2015Коментари ()1001
© Varna24.bg
Отмяната на мобилните камери е една от основните причини, за повишаване на статистиката на пострадалите и загиналите при ПТП-та. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" експертът по пътна безопасност и бивш шеф на КАТ комисар Алекси Стратиев, във връзка с увеличаващия се брой на загинали по пътищата през летния период в месеците юли, август и септември. "В обществото се насади нагласата, че се преминава към превенция и, че едва ли не контролът е излишен, без да се преценя, че всъщност контролът носи най-голямата превенция", обясни експертът.

По думите му, това е оказало съществено влияние върху обществото, тъй като с тази отмяна се е наложило мнението, че вече няма да се осъществява сериозен контрол на движението и камерите са негодни. "Паралелно с това министърът заяви, че нарушителите ще бъдат само предупреждавани и няма да бъдат наказвани от първия път, а от втория. Имаше и мнения, че камерите са били незаконни, което също не е вярно", категоричен бе Стратиев. Той обясни, че те винаги са били законни, но тогава не е можело да се издава електронен фиш, а акт за административно нарушение.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Otmyanata-na-mobilnite-kameri-e-edna-ot-prichinite-za-rust-v-broya-na-zhertvite-na-putya-567998
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.