Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Честваме 165 години от рождението на Иван Вазов
Автор: Екип Varna24.bg 10:53 / 09.07.2015Коментари ()735
©
Днес празнуваме 165 години от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов. На 9 юли (27 юни стар стил) в гр. Сопот се ражда Иван Вазов. Той ни е дал едни от най-емоционалните стихове, изпълнени с любов към родината думи, разкриващи безкрайното богатство на българския език. Творил неуморно във всички жанрове, с пъстра обществена дейност, следата на Иван Вазов в нашата литература и душевност е уникална и неповторима.

Поклон пред един велик българин!

Честванията на годишнината големия патриот и писател започнаха още в 9 часа, със Света литургия в черквата "Свети Апостоли Петър и Павел" в родния град на писателя Сопот.

С инициатива детско утро "Аз съм българче", къщата музей "Иван Вазов" отваря врати за най-малките жители на подбалканския град.

Програмата за честванията днес включва и откриване на експозицията "Дюкян на Минчо Вазов" в къщата-музей на поета, и засаждане на иглолистно дръвче.

Кулминацията на честването е от 18 часа, когато на площад "Иван Вазов" ще бъдат положени цветя пред паметника на писателя. Празничната програма ще завърши с вечната комедия на Вазов "Службогонци" - представление на Общинския драматичен театър "Невена Коканова" - Дупница.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Chestvame-165-godini-ot-rozhdenieto-na-Ivan-Vazov-568784
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.