Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Труден сезон за хлебопроизводителите във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:24 / 10.07.2015Коментари ()855
© Вulfoto
"Трудно върви сезонът в нашия бранш". 
Това каза за Радио "Фокус" - Варна Иво Бонев, председател на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна. Той посочи, че браншът е пряко засегнат от случващото се в туризма, тъй като Варна е сезонен град. Бонев допълни, че впечатление прави и това, че хотелиерите продължават да поръчват само най-евтиното, да гледат цената, а не качеството, като има малки изключения, но повечето действат така. 

Според него, това действие на хотелиерите не допринася за повишаване качеството на предлагания от тях продукт. Все пак Иво Бонев заяви, че има и малко собственици на хотели, които предпочитат да дават малко повече пари, но да купуват по-качествени стоки, които да предоставят на своите клиенти и съответно да поддържат по-високо ниво на предлагания туристически продукт. 

"Туристите харесват нашите тестени изделия и не са рядкост случаите, в които заминавайки си от България си закупуват български хляб и това са германци, французи - все националности, които са водещи в хлебопроизводството", каза още Иво Бонев. Той допълни, че щом тези хора си закупуват от нашия хляб и го носят в родните си държави, това е показателно, че в България се предлага над средноевропейското качество продукти, които се оценяват от западните туристи, което е ласкателно за бранша.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Truden-sezon-za-hleboproizvoditelite-vuv-Varna-569146
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.