Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Норвежки експерти ни учат как да приобщаваме децата със специални нужди
Автор: Екип Varna24.bg 16:31 / 28.07.2015Коментари ()742
©
Водещи норвежки експерти по приобщаващо образование ще учат българските си колеги на добри практики във Варна на 25-ти септември. По покана на Карин Дом норвежките специалисти пристигат в морската столица, за да вземат участие в международна конференция на тема "Създаване на подкрепяща образователна среда за деца със специални нужди в детските градини", научи Varna24.bg.

Основна цел на конференцията е обмен и представяне на добри практики от България и Норвегия относно приобщаване на деца със специални нужди в детски градини. Опитът на Карин дом показва, че колкото в по-ранна възраст тези деца са включени в общообразователната среда на детската ясла и градина, толкова по-лесно те се интегрират и изграждат социални взаимоотношения със своите връстници. 

В рамките на конференцията наши експерти от Варна и страната също ще представят и успешни практики, идеи и подходи на работа, които могат да се взаимстват от детските градини. Лектори от Норвежката държавна ресурсна организация, подпомагаща обучението на деца със специални нужди, ще представят чрез видео и казуси как на практика е възможен преходът от специални училища към включване в редовни занятия в общообразователните детски градини.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Norvezhki-eksperti-ni-uchat-kak-da-priobshtavame-decata-sus-specialni-nuzhdi-572810
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.