Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обвиниха в корупция бивша чиновничка заради договор с варненска фондация
Автор: Екип Varna24.bg 17:22 / 19.08.2015Коментари ()880
©
Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу бившия секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора Антоанета Василева. На нея са повдигнати две обвинения за извършени престъпления по служба, извършени през първата половина на 2013 г.

Първото обвинение е, че Василева е сключила пряко договори за възлагане изпълнение на услуги за временно настаняване на жертви на трафик на хора във Варна и Бургас. Това е било извършено от нея с цел да набави за варненската фондация "SOS - семейства в риск" и бургаското сдружение "Равновесие" облага в размер на 200 940 лв., предаде Дарик.

Второто обвинение срещу Василева е за сключен анекс към Рамково споразумение. Тя лично е положила подпис, въпреки че това е било в правомощията на заместник министър-председател и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора. Облагата от деянието е в размер на 3 607 лв.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Obviniha-v-korupciya-bivsha-chinovnichka-zaradi-dogovor-s-varnenska-fondaciya-577767
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.