Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Местят червения килим за "Любовта е лудост" вътре, ако довечера вали
Автор: Екип Varna24.bg 13:47 / 21.08.2015Коментари ()664
© Impact Press Group
Снимката е илюстративна
Лошото време няма да попречи на един от най-специалните моменти в "Любовта е лудост". Международният филмов фестивал стартира тази вечер, е преминаването на звездите по червения килим е дългогодишна традиция за кинофорума.

Церемонията на червената пътека е насрочена за 18:45 часа пред входа на Фестивалния и конгресен център, където четвърт час по-късно ще започне и официалното откриване с прожекцията на филма "Каръци". При дъжд специалният килим ще бъде положен във фоайето, разкриха за Дарик от комплекса.

И тази година по червената пътека на "Любовта е лудост" ще преминат едни от най-обичаните български творци, свързани с киното. За откриването на фестивала във Варна ще пристигнат Никола Анастасов, Татяна Лолова, Мария Статулова, Катерина Евро, Любен Чаталов и Ивайло Христов. По червения килим се очаква да преминат и Искра Радева, Мартина Вачкова, Владо Пенев, Ивайло Захариев, Андрей Слабаков и Ернестина Шинова, Сред гостите на откриването ще е художникът Никола Манев, който по традиция дарява на фестивала своя картина.

Във Варна идва и известният френски писател Давид Фоенкинос, в качеството си на режисьор на конкурсния филм "Деликатност" по собствения му едноименен роман. Бляскавата церемония ще бъде уважена и от руската актриса Анна Астраханцева. На екрана на "Любовта е лудост" ще я видим във филма "Две жени", където партнира на самия Ралф Файнс.

Около 80 звезди от киното и музиката се очаква да влязат тържествено във ФКЦ тази вечер. За началото на "Любовта е лудост" тук ще са и десетки кинокритици, продуценти и киноразпространители от България и чужбина.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mestyat-cherveniya-kilim-za-Lyubovta-e-ludost-vutre-ako-dovechera-vali-578108
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.