Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Национален турнир по водно спасяване "Млад спасител" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:42 / 28.08.2015Коментари ()985
© Impact Press Group
Български Червен кръст, с подкрепата на Община Варна, провежда за пети път Национален турнир по водно спасяване "Млад спасител".

Първото издание стартира като регионална надпревара, но след проявения голям интерес в страната и със съдействието на местната администрация бързо прерасна в национален турнир.

Стремежът на организаторите е формата на състезанието да се превърне в традиционен и иновативен за балканския регион. За целта във Варна пристигат делегации от Турция и Македония, които ще се запознаят с правилата на провеждане и състезателните дисциплини, а следващата година ще ги очакваме и като участници. Интерес е проявен и от южната ни съседка - Гърция.

В турнира от 28 до 30 август участие ще вземат над 100 деца от България, от които пет варненски отбора, два от София, по един от Бургас, Благоевград, Ловеч и Смолян. Предвидено е провеждането на треньорски семинар за запознаване със специфичните особености и протичането на състезанията по водно спасяване.

Този тип прояви спомага за формиране на интерес към професията на спасителя, както и за създаване на традиция при провеждане на състезания по водно спасяване за детските възрастови групи. Те спомагат за фокусиране вниманието на обществеността и медиите върху опасностите при къпане и плуване, начините за оказване на помощ и самопомощ, както и проблемите и тенденциите в дейността на водните спасители.

Откриването на "Млад спасител" ще се състои в събота от 09.30 часа на ПК "Приморски", в 10:00ч. ще бъде даден първият старт на дисциплините, провеждани на басейн, а от 16:00 часа състезанията продължават на морския бряг. В неделя отново на плажа под басейна до заведение "Ла Плая" ще се проведе и последната надпревара - плажна щафета. След приключването и отново на ПК "Приморски" ще бъдат наградени победителите и закрит турнира.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nacionalen-turnir-po-vodno-spasyavane-Mlad-spasitel-vuv-Varna-579409
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.