Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Рехав протест срещу цените на горивата във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:46 / 02.09.2015Коментари ()788
© Bulfoto
Едва двадесетина варненци излязоха на протест срещу високите цени на горивата снощи. Демонстрацията на недоволство се състоя на изхода на града, в самото начало на магистрала "Хемус". Акцията във Варна е част от национална инициатива срещу високите цени на горивата, която се провежда в столицата и няколко областни центъра. 

Въпреки че последните дни има спад в цените на дизела и бензина, хората смятат, че това намаление не е достатъчно. Според координатора на протеста във Варна, Николай Мирев, държавата трябва да си върши работата и да използва лостовете за намаляване на цените на горивата, предаде "Фокус“. По думите му, лостове са акцизът и ДДС-то. Според него държавата може да намали акцизните ставки, както и да отвори пазара, за да разбие монопола, но не го прави.

Колона на автомобили на протестиращи, с бели листове, на които пише "Протест", се отправи към летище Варна, след което ще се върне обратно на бензиностанцията в района. 

При изтеглянето на автомобилите към летището бе регистрирано и пътно произшествие само с материални щети между три леки автомобила. 

Според организаторите присъствието на толкова малко хора може да се обясни с това, че все още летният туристически сезон не е приключил.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Rehav-protest-sreshtu-cenite-na-gorivata-vuv-Varna-580293
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.