Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър Кралев дава старт на празника от Европейската седмица на спорта във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:02 / 19.09.2015Коментари ()1334
© Varna24.bg
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще посети Варна по повод Европейската седмица на спорта #BeActive. Министърът ще даде официално старта на спортните събития в града днес от 09.30 часа на плувен комплекс "Приморски", басейн "Алекси Алексиев".

Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних ще наблюдават турнир по плуване за деца "Сбогом, лято", демонстрации по водна топка и синхронно плуване.

В програмата на празника са включени още турнир по плажен волейбол на Южния плаж, по стрийтбол 3х3 във ВТГ "Г.С. Раковски", състезание по колоездене на пл. "Галактика" в с. Звездица, както и спортната надпревара "Семейни игри", която ще се проведе в Морската градина /Амфитеатър/.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот. Тя стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност и доказва, че спортът е достъпен за всички хора, независимо от техния произход, култура, възраст, пол или физически способности.

Лица на кампанията са Ивет Лалова, Александра Жекова, Станилия Стаменова, Даниел Асенов и мъжкият ни национален отбор по волейбол.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ministur-Kralev-dava-start-na-praznika-ot-Evropeiskata-sedmica-na-sporta-vuv-Varna-583956
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.