Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът на Ветрино откри реновирани площади по европроект в 9 села в общината
Автор: Екип Varna24.bg 12:12 / 19.09.2015Коментари ()1508
©
Девет изцяло реновирани площада откри на тържествена церемония кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров. Площадите в селата Ветрино, Момчилово, Доброплодно, Белоградец, Млада гвардия, Невша, Неофит Рилски и Габърница, са напълно преобразени по европроект - "Благоустрояване на населените места в община Ветрино" по ПРСР 2007-2013, след като години наред не са били ремонтирани.

Финансовата рамка на проекта е 1,4 млн. лв., без ДДС. Площадът в с. Ягнило също е ремонтиран, но със средства от общинската хазна. Атракция по време на тържествата бе новият фонтан в с. Ветрино, който също е направен с общински средства. Гостите на събитието бяха поздравени с богата фолклорна програма от самодейните състави на читалище "Просвета 1905" и СОУ "Христо Ботев", както и от оркестър от гр. Нови пазар.

След като приветства хората, кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров отчете финализираните проекти в рамките на мандата си. По европроекти е извършена реконструкция на улици в общината, подобрена е енергийната ефективност на различни съоръжения, санирани са сградите на училища и детски градини, ремонтирани са читалища, възстановени са сградите на здравните служби на няколко села, освежени са зони за отдих. В момента се реализира проект, в рамките на който се ремонтират обществени сгради в с. Доброплодно.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Vetrino-otkri-renovirani-ploshtadi-po-evroproekt-v-9-sela-v-obshtinata-584023
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.