Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вицепрезидентът във Варна: Огромната част от страданията на бежанците са резултат от политически грешки
Автор: Екип Varna24.bg 15:09 / 29.09.2015Коментари ()3004
© БНР
"Огромната част от страданията на бежанците са резултат от политически грешки и "самозабравили се елити", заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на дискусионен форум на тема "Проблеми и предизвикателства, свързани с бежанците". Според нея неспазването на правилата води до разрушителни последствия и до сформирането на "ничии земи по света", от които хората бягат и от ресурсите на които други се обогатяват, предаде Дарик.

"Няма нищо по-човешко от това, когато другият е в беда, да помогнеш всеотдайно и със сърце. Остро възразявам срещу изказвания, които твърдят, че хората на Балканите не са състрадателни. Самите ние още нямаме самочувствие на граждани на света. Хората в Югоизточна Европа след 50 години на тоталитарни режими още не са достигнали стандарта на живот, който заслужават. А когато хората са бедни, няма как да са в състояние на изразят своето човеколюбие и да покажат готовността си да помогнат на другия", посочи Попова, която беше гост на дискусията в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" край Варна. Във форума участваха ръководството на Българския червен кръст, на турския Червен полумесец, представители на местната власт и на академичната общност.

"Без силно регионално сътрудничество няма как да напреднем нито в икономиката, нито в социалната сфера, нито в усилията си да преодолеем кризата с бежанците", добави още Попова. Вицепрезидентът призова политическите емоции да останат встрани, а трупаните с десетилетия проблеми в света да бъдат посочвани ясно и категорично.




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Viceprezidentut-vuv-Varna-Ogromnata-chast-ot-stradaniyata-na-bezhancite-sa-rezultat-ot-politicheski-greshki-585939
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.