Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Трима варненски лекари са в Топ 100 на джипитата в страната
Автор: Екип Varna24.bg 10:39 / 07.10.2015Коментари ()999
© Varna24.bg
Трима общопрактикуващи лекари от Варна са включени в престижна класация на Министерството на здравеопазването. Това са д-р Снежа Кирова, д-р Руска Минкова и д-р Николай Христов. Те са включени в списък на първите сто джипита, класирани след изследване, анализ и оценка по утвърдени критерии на ефекта от диагностично-лечебните дейности при болни със захарен диабет, сърдечносъдови и други заболявания, пише "Черно море“.

Класирането е направено от работна група, определена със заповед на министъра на здравеопазването. "Идеята е да отличим общопрактикуващите лекари, които упражняват най-добър контрол върху пациентите със социалнозначими заболявания, като захарен диабет и болести на сърцето“, поясняват от Министерството на здравеопазването.

"Не зная за подобна класация, за първи път чувам за нея“, коментира председателят на Регионалната колегия на общопрактикуващите лекари във Варна д-р Светлин Митев. 

"В момента дискутираме проект за проучване на мнението на пациентите, който е с подобна насоченост. Мисля, че вместо да прави класации кой от нас лекува по-добре, здравното министерство трябва да се заеме по-активно с въвеждането на електронната здравна карта, която ще спестява време и средства и на пациенти, и на лекари“, каза още д-р Митев.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Trima-varnenski-lekari-sa-v-Top-100-na-dzhipitata-v-stranata-587706
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.