Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разкопаха новите тротоари заради автоматите за билети по спирките
Автор: Екип Varna24.bg 13:49 / 16.10.2015Коментари ()3341
Повторният ремонт на вече ремонтирани улици не е само софийски патент. В центъра на Варна разкопаха отново наскоро ремонтиран булевард, предаде bTV.

Бул. "Мария Луиза" и тротоарите бяха обновени в началото на лятото. Повторното разкопаването на тротоара до спирката изуми хората.

Оказва се, че разкопките са нужни за полагането на кабели, които ще захранват автоматите, които пък ще продават билети за градския транспорт. Защо сега, а не по време на пролетния ремонт? От общината твърдят, че прокопаване на вече ремонтирани участъци няма, затова и няма да има повторно плащане на фирмата изпълнител.

"Ние знаехме, че там ще бъдат прокарани комуникации, проектите, които са за електроснабдяване на спирките, са съгласувани с "Енерго-Про" през септември и се прокопава ивицата на паветата, без да се засягат плочниците, които частично бяха ремонтирани през пролетта", обясни зам.-кметът Христо Иванов.
Булевардът е част от високоскоростния автобусен коридор - елемент от проекта за Интегриран градски транспорт на Варна.

Според някои информации, големият ремонт на улицата през пролетта е платен от градския бюджет вместо безвъзмезното европейско финансиране, което ще натовари данъкоплатците. Общината отрича.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Razkopaha-novite-trotoari-zaradi-avtomatite-za-bileti-po-spirkite-590045
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.