Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Улични хладилници събират храна за гладуващи хора във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:19 / 19.10.2015Коментари ()5438
Празен хладилник бе поставен на пазар "Чаталджа" във Варна, за да събира храна за хора в нужда, предаде репортер на Varna24.bg

Инициативата под надслов "Ако си дал" има за цел да осигури безплатна храна за гладуващи варненци и всеки, който има нужда може да вземе по избор това, което намери вътре. 

За часове витрината се напълни с кутийки със супа и готвени ястия, бяха оставени банани и ябълки. 

Никой на пазара обаче, нито търговците, нито минувачите, знаеха, че продуктите са осигурени за гладни хора, които бедстват. Мнозина се заблуждаваха, че в хладилника са оставени порции от съседното заведение за хранене. Именно затова храната си стоеше непокътната и никой не смееше да отвори хладилника. 

Тепърва инициативата ще бъде разгласена, а варненци приканени да оставят ненужни продукти и годна за консумация храна за бедстващи хора.  

Мястото, където е поставен хладилника, е част от наетата от варненеца Мирослав Сотиров площ на пазара. В инициативата помага и Стефан Чолаков, който е първият подел каузата за даряването на излишна храна на крайно нуждаещите се в столичния квартал "Иван Вазов". 

Контролът върху хладилната витрина ще се осъществява от общинското дружество "Пазари". Следващата хладилна витрина ще бъде поставена на Централния пазар във Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ulichni-hladilnici-subirat-hrana-za-gladuvashti-hora-vuv-Varna-590572
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.