Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Във Варна ще бъдат представени резултати от проучване по отношение на употребата на наркотици
Автор: Екип Varna24.bg 10:15 / 28.10.2015Коментари ()636
©
Във Варна ще бъдат представени резултати от проучване по отношение на употребата на наркотици, съобщиха организаторите от Сдружение "Живот без алкохол".

Данните са свързани с проучване на тема "Търсене на помощ по повод на остри интоксикации след употреба на наркотици и други психоактивни вещества при деца и млади хора". 

Председател на организацията е Доц. Д-р Снежа Златева началник на Клиниката по токсикология при МБАЛ Варна при ВМА. 

Направен е сравнителен анализ на острите нефатални интоксикации след употребата на наркотици и/или алкохол във възрастовата група от 12 до 18 години и след употребата на наркотици във възрастта над 18 години. Изследването обобщава резултатите от изследването и информира за тенденциите свързани с хоспитализирането на употребяващите психоактивни вещества. 

Целта на изследването е да подобри количеството и качеството на наличната информация свързана с клинично проявените интоксикации с наркотици във възрастовата група от 12 до 18 години и 18 плюс години за изследвания период. Събраната информация и резултатите от нея ще послужат за повишаване на информираността на организациите, институциите, и професионалистите работещи в областта на наркоманиите.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varna-shte-budat-predstaveni-rezultati-ot-prouchvane-po-otnoshenie-na-upotrebata-na-narkotici-592660
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.