Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Фармацевти: Онлайн търговията с лекарства - само ако се спазва законът
Автор: Екип Varna24.bg 15:24 / 29.10.2015Коментари ()467
© Черно море
На форума ще можем да сверим часовниците си доколко подготовката на нашите студенти отговаря на съвременните представи, каза деканът на факултета по фармация в МУ – Варна, проф. Диана Иванова.
Онлайн търговията с лекарства е позволена, само ако се спазва законът. Това коментира Иво Куманов от районната колегия на Българския фармацевтичен съюз във Варна. 

На практика онлайн търговията е възможна само за лекарства, които се отпускат без рецепта, припомни той. При този тип отпускане на медикаменти обаче се губи една от най-важните функции на магистър-фармацевта - да консултира пациента.

Куманов коментира и бъдещото въвеждане на електронните рецепти у нас. Те работят вече в много страни от ЕС. Големият плюс е, че фармацевтът ще ще знае какви лекарства е взимал пациентът преди това, какви са противопоказанията, какви са заболяванията му и т.н. Всичко това е от изключителна полза за болния, обобщи Куманов.

Темата за електронните рецепти и електронното здравеопазване ще бъде дебатирана на II фармацевтичен бизнес форум с научно-практическа конференция, който ще се проведе във Варна на 30 и 31 октомври. В него ще участват близо 300 души от Източна България. Ще бъдат изнесени 50 научни съобщения, бе съобщено на прескоференция.

Предвидена е и кръгла маса - борса, на която студенти по фармация ще се срещнат с бъдещи работодатели.

Това е първият научен форум, който ще се проведе в новата сграда на факултета по фармация при МУ - Варна.


Източник: Черно море


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Farmacevti-Onlain-turgoviyata-s-lekarstva-samo-ako-se-spazva-zakonut-593032
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.