Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Фалшиви служители на Енергото изнудват варненци за пари
Автор: Екип Varna24.bg 14:41 / 17.12.2015Коментари ()1493
©
Мошеници се представят за служители на Енерго-про и изнудват варненци да заплатят на ръка месечната си сметка към дружеството, научи Varna24.bg.

Граждани алармирали в телефонния център на дружеството за този нов опит за измама. Неизвестните лица се обадили по телефона, представили се за служители на електроразпределителната компания и се опитали да убедят хората да платят сметката си за електрическа енергия в брой на адреса. 

Схемата не се осъществила, защото гражданите уведомили за телефонното обаждане служители на Енерго-про и разбрали, че е направен опит да бъдат подведени.

Неотдавна от дружеството съобщиха, че компанията не изпраща служители по домовете на клиентите си, за да събират дължими суми за консумирана електрическа енергия. Това е в разрез с възприетите практики, допълват от там.

Всеки клиент може да заплати сметката си за електроенергия в брой само на определените за това места, където се регистрира в системата на компанията и на клиента задължително се издава съответния платежен документ. 

Допълнителните услуги, които Енерго-про предлага, могат да се заплатят единствено в Центровете за обслужване на клиенти.

От Енерго-про съветват гражданите при най-малко съмнение да се обърнат към дружеството или да позвънят в полицията.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Falshivi-sluzhiteli-na-Energoto-iznudvat-varnenci-za-pari-604671
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.