Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съседи взели крадците за работници по покрива на Кукления театър
Автор: Екип Varna24.bg 13:40 / 28.12.2015Коментари ()947
©
Щетите по покрива на Кукления театър все още се изчисляват. Ясно е обаче, че крадците са задигнали около 20 кв.м. медни листове от покрива. Липсват още медни улуци, обковът на кулата, който е специална изработка, и кабелите с декоративното осветление на театъра. Това съобщи за Дарик Косьо Костадинов, заместник-директор по техническата част на театъра.

Кражбата е станала призори в две поредни утра - в събота и неделя. Крадците изчакали охранителите да си тръгнат. Съседите пък помислили, че хората по покрива са работници.

Без метално покритие е останала част от покрива точно над залата за зрители. Ако има течове, могат да бъдат повредени стените в залаta, които са със специална изолация.

Оголената част от покрива на Кукления театър най-вероятно ще бъде временно покрита с найлон, за да се предотвратят щетите по залата за зрители, ако в близките дни завали.

Преди 4 години отново е имало кражба по покрива на Кукления театър, която обаче е била пресечена. Тогава крадците успели да свалят част от скъпите медни листове и ги подготвили за изнасяне, когато били спипани, разкри Костадинов. Той обясни, че няма как на покрива да бъде монтирана охранителна система, тъй като по него се движат птици и котки.

"Сградата е паметник на културата и не мисля, че някаква кръпка от други материали би стояла добре. През лятото много чужденци идват и снимат. Не би трябвало ние да рушим вида на сградата заради вандалщината, по-скоро трябва да ограничим достъпа на вандалите", сподели директорът на Кукления театър Вера Стойкова.

До 9 януари Кукленият театър е във ваканция. Очакванията са Общината да помогне за покриване на щетите, каза още Стойкова.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Susedi-vzeli-kradcite-za-rabotnici-po-pokriva-na-Kukleniya-teatur-606795
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.