Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Докосване до Венеция в Градската художествена галерия
Автор: Екип Varna24.bg 12:33 / 04.02.2016Коментари ()618
©
Градската художествена галерия и Италианският културен институт представят фотоизложбата на Рикардо Дзиполи "Венеция се оглежда". Откриването ще бъде на на 6 февруари от 18 ч в зала 15 на галерията.

Фотографиите са част от колекция от над 1000 снимки, правени между 2004 и 2006 г. Те представят една непозната Венеция, която се оглежда в стъклата на собствените си прозорци. Градът е променящ се и неуловим, идеален и метафизичен. Фотографиите не са негово копие, а визии от една въображаема Венеция, която променя формите и цветовете си, разпространява присъствието си в неочаквани гледки и изумителни асоциации, в които реалността се слива с абстрактното. Куполи, дървета, камбани, колони, облаци, статуи и комини изскачат от прозорците на къщи и дворци, приемайки необичайни форми.

Рикардо Дзиполи е роден 1952г. в Прато (Италия). Преподава персийски език и литература и Фотография в университета "Ка‘Фоскари" във Венеция. Занимава се предимно с исторически и стилистични проблематики в рамките на класическата персийска литература. Открива за себе си фотографията през 1972. Първите му изложби са в Института за съвременно изкуство в Лондон и в Галерия Il Diaframma в Милано. 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dokosvane-do-Veneciya-v-Gradskata-hudozhestvena-galeriya-615911
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.